de boekenkast van mijn vader – inleiding van het symposium ‘bericht aan een nieuwe generatie’ (2007)

Bij mijn afscheid als studieleider van de ArtEZ docentenopleidingen BK&V werd op 30 juni 2007 een symposium georganiseerd onder de titel ‘bericht aan een nieuwe generatie’.

Na mijn inleiding kwamen achtereenvolgens Folkert Haanstra, Leontine Broekhuizen en Janeke Wienk, Frits Wielders en Sjoerd Schwibettus aan het woord, elk met een eigen visie op de toekomst van ons vakgebied.

Ik sloot af met een eigen credo dat een carrière lang mijn handelen had bepaald. Wegens tijdgebrek werd die laatste presentatie ernstig ingekort, maar later in Kunstzone gepubliceerd.

Hieronder de eigen inleiding, een verkapt curriculum vitae over 35 jaren tekenen, beeldende vorming, beeldende kunst en vormgeving …… of onder welke vlag het bevorderen van beeldbekwaamheid van leerlingen ook gefunctioneerd mag hebben.

inleiding symposium ‘Bericht aan een nieuwe generatie’ (2007)